Втората грипна вълна атакува.  Децата не са били в контакт

...
Втората грипна вълна атакува.  Децата не са били в контакт
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Скъпи майки, не пускайте децата си в моловете

Втората грипна вълна нападна. „ Децата не са били в контакт с този грип " Б " и по тази причина те страдат най-вече в този момент “, каза проф. доктор Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания в ефира на bTV, в коментар за втората грипна вълна и ковид.

„ Грипната почивка пристигна доста добре, само че желая да насочва една молба към майките и бабите им - скъпи майки, не качвайте децата си на самолетите за Северна Италия. Не ги пращайте и в моловете.

По-добре една разходка на открито нищо, че вали. Ясно е, че на бабите им е по-лесно да пратят внуците на кино в мола вместо да ги гледат, само че това не е вярно. Предполагам, че втората грипна вълна ще отшуми до 10 дни ", предвижда професорът.  

" Не всеки, който кихне, е инфектиран с ковид. Съвременният човек се разглези. Трябва да бъдем по-отговорни към личното си здраве, към здравето на околните си и към публичното здраве. Българите би трябвало да бъдем малко по-дисциплинирани.

Всички би трябвало да съблюдаваме избрани правила, като най-важното и просто е да си мием ръцете постоянно ", призова проф. Кантарджиев.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР